Dziś chciałabym Wam pokazać kilka świątecznych inspiracji kulinarnych :-)
A dokładniej - sposobów na świąteczne opakowanie różnych smakołyków.
Niektóre z nich, w takim opakowaniu mogą stać się przecież wspaniałym prezentem.
We własnoręcznie wykonanym i ozdobionym pudełku kryją się smakowite świąteczne pierniczki,
które doskonale smakują z odrobiną świątecznej nalewki :-)
Dobrym pomysłem na prezent wydaje mi się też słoik konfitur z pomarańczy domowej roboty.
A do tego kilka pomarańczy i mandarynek w ładnym opakowaniu.
Nie ma Świąt bez ciasta i bakalii. Wiele lat temu miałam okazję poznać pewną przesympatyczną Japonkę, od której dostałam przepis na tradycyjne, japońskie świąteczne ciasto bananowe. Dziś chciałabym się nim z Wami podzielić.
Japońskie świąteczne cisto bananowe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz